Goede gezondheidszorg krijgen

De gezondheidszorg in Nederland, je krijgt er allemaal wel eens mee te maken. De gezondheidszorg in ons land staat bekend als goed en duur. Vanaf begin 1800 was er sprake van de eerste beperkte gezondheidszorg. Het bleef bij beperkte zorg en er waren in die tijden veel kwakzalvers actief die de kwaliteit niet ten goede kwamen. In de vorige eeuw hebben de ontwikkelingen elkaar snel opgevolgd. In 1971 werd de eerste minister van volksgezondheid benoemd. In ons land is het verplicht om je te verzekeren tegen mogelijke zorgkosten. De basisverzekering dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Voor de meeste zorg in het basispakket geldt een eigen risico. Er kunnen ook nog eigen bijdragen gelden. Daarnaast is het mogelijk je dekking uit te breiden met specifieke modules zoals fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en tandheelkundige zorg. Maar niet alleen een verzekering voor jezelf is belangrijk. Wat dacht je van een auto- en zakelijke motorverzekering? Stel je krijgt een auto- of motorongeluk dan is het van belang dat je daar ook voor verzekerd bent. Een motorverzekering berekenen kan je gemakkelijk doen op combimotors.nl.

Fysiotherapie

Binnen de gezondheidszorg vervult de fysiotherapie een belangrijke rol. De geschiedenis van de fysiotherapie gaat al ver terug. Fysiotherapie is gebaseerd op de zogeheten heilgymnastiek. Dit was gymnastiek om gezond en fit te blijven. De fysiotherapie zoals wij die nu kennen vindt haar oorsprong in de eerste helft van de twintigste eeuw. Veel mensen maken vandaag de dag gebruik van fysiotherapie. In de steeds stressvol wordende maatschappij krijgen veel mensen psychische klachten die dan later weer uit kunnen monden in lichamelijke klachten. Rug en nekklachten zijn veel voorkomende problemen die behandeld kunnen worden bij een fysiotherapeut. Ook sportblessures kunnen meestal goed behandeld worden door een fysiotherapeut. De vraag naar fysiotherapie zal naar verwachting nog verder toe gaan nemen door de jaren heen.

Alternatieve geneeswijzen

Alternatieve geneeswijzen is een verzamelnaam voor alle therapieën, middelen en handelingen waarvoor geen wetenschappelijk bewijs van medische effectiviteit is geleverd. De druk op de reguliere zorg neemt steeds verder toe en steeds meer mensen zoeken hun heil bij alternatieve geneeswijzen. Voorbeelden van alternatieve geneeswijzen zijn accupunctuur, homeopathie en chiropractie. Alternatieve geneeswijzen hebben bij veel mensen het gewenste effect ook al is de behandeling afwijkend ten opzichte van de reguliere zorg. Bij de alternatieve geneeskunde wordt er vanuit gegaan dat de ziekte van een persoon wordt veroorzaakt door een disbalans tussen lichaam, geest en ziel. Om dit te kunnen genezen moet deze balans worden hersteld. De behandeling wordt hier dan ook op afgestemd. Chiropractie is een alternatieve geneeswijze waarop de chiropractor gaat bekijken of de pijn een dieperliggende oorzaak heeft.

Laat een antwoord achter