Whiplash letselschade heeft invloed op je hele leven

Een whiplash is zo'n beetje de gemeenste blessure die je kunt oplopen. Je ziet er namelijk helemaal niets van. Je hoeft niet in het gips en ook op röntgenfoto's en scans is niets te zien. Toch kan een whiplash je complete leven beïnvloeden. En dat terwijl je whiplash letselschade meestal oploopt door toedoen van een ander! Het ene moment ben je onderweg naar een leuk avondje weg, het volgende moment lig je in de ambulance! Je hebt een aanrijding gehad en bent van achteren aangereden. Dit is de meest gebruikelijke manier waarop whiplash letselschade ontstaat. Je hoofd klapt naar achteren en weer naar voren en dat kan je nek niet aan.

Wat kun je doen bij whiplash letselschade?

Om te beginnen moet je lief zijn voor jezelf. Je moet niet direct weer aan het werk gaan, je moet écht de tijd nemen om je nek weer in een goede conditie te krijgen. Hiervoor zijn verschillende therapieën mogelijk, maar het genezen van whiplash letselschade kost gewoon erg veel tijd. Je zult toch ook actie moeten ondernemen om te krijgen waar je recht op hebt. In dat geval kun je het best contact opnemen met Letselschade advocaat Eindhoven. Dit team van advocaten, gespecialiseerd in het verhalen van letselschade, staat voor jou klaar.

Een whiplash gaat niet altijd weer over

Dat is wel belangrijk om je te realiseren: een whiplash kan je hele verdere leven beïnvloeden. Niet alleen op het gebied van werk, maar ook kan het zijn dat je de snelweg niet meer op durft, dat je je hobby niet meer kunt uitvoeren en dat je thuis niet meer zelf je huishouden kunt doen. De impact van een whiplash wordt nog wel eens onderschat en dat komt, vooral, doordat je niet altijd direct weet dat er iets mis is. Je stapt, na de klap, met een stijve nek uit de auto en verwacht dat dit snel overgaat. 

Wat als die stijve nek niet overgaat?

Dan kan het zomaar zijn dat je een whiplash te pakken hebt. Een whiplash kan zorgen voor (extreme) hoofdpijn, concentratiestoornissen, depressiviteit, cognitieve klachten, tintelingen in je handen en geheugenproblemen. Het is dan zaak zo snel mogelijk hulp te zoeken en de behandeling te starten. Door verschillende soorten therapie te proberen ontdek je vast de therapie die het best bij jou past. Ieder mens is weer anders en dus is ook niet iedere behandeling hetzelfde. Het blijft wel belangrijk om te blijven bewegen. Al zal dat niet op je oude niveau in de sportschool zijn.

Laat een antwoord achter