Een diesel heftruck is een handig apparaat

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, dan is de kans groot dat daar een magazijn bij hoort. Het ene magazijn is, natuurlijk, groter dan het andere, maar wanneer je magazijn flink aan de maat is, dan kun je daar binnen niet zonder heftruck. Dat zal dan een elektrische heftruck moeten zijn. Een diesel heftruck mag sinds 2003 niet meer binnen worden gebruikt. Toch kan het zomaar zijn dat jij juist, voor jouw bedrijf, een diesel heftruck nodig hebt. Deze mag alleen buiten gebruikt worden, niet binnen en ook niet in deels overkapte opslagplaatsen. Heb je een grote opslagplaats buiten, bijvoorbeeld voor bouwmaterialen, dan is een diesel heftruck juist weer een uitkomst.

Een diesel heftruck is echt voor buiten

Stel. Je hebt een grote opslagplaats met graniet, grind en zand. Dan is de kans heel groot dat al die materialen worden aangeleverd op pallets. Deze pallets moeten worden gelost vanaf vrachtwagens. Dit lukt je met de hand niet. Een diesel heftruck biedt dan uitkomst. Zo'n heftruck kan meer gewicht torsen dan jij en al je collega's samen. Daarbij is het lossen met een heftruck ook nog eens een stuk veiliger. Je kunt dan voorkomen dat mensen door hun rug gaan. Het blijft echter wel belangrijk dat er alleen gediplomeerde medewerkers plaatsnemen op de heftruck.

Heb je een nieuwe heftruck nodig?

Dan kun je bij veel merken een order plaatsen en je daarna verbazen over twee zaken: de prijs en de levertijd. Het is dus slim om je serieus af te vragen of het perse een gloednieuwe heftruck moet zijn. Je kunt al veel sneller en goedkoper in het bezit zijn van een nog goede gebruikte heftruck. Online kun je niet alleen zoeken op een bepaald merk, maar ook op de andere specificaties. Het is maar net wat je nodig hebt en wat je budget is.

Wil je jouw heftruck verkopen?

Stop je met je bedrijf of sla je een andere weg in? Dan kan het zomaar zijn dat je materieel overhoudt. Dit materieel is voor jouw bedrijf niets meer waard, maar een ander kan daar nog erg goed gebruik van maken. Je kunt je diesel heftruck of welk ander materieel dan ook gewoon online verkopen. Dit doe je natuurlijk niet zomaar op een willekeurige website. Je kiest daar een website voor die speciaal geschikt is voor het kopen en verkopen van je gebruikte materieel. Het is belangrijk om, voor je je heftruck online zet, alle documentatie op orde te hebben.

Laat een antwoord achter