Gaat je zoon of dochter dit jaar eindexamen doen? Zo help je hem/haar slagen! 

Wanneer iemand in het gezin eindexamen gaat doen, is dit niet alleen spannend voor degene die het examen aflegt, maar voor het hele gezin. Zeker als ouder wil je je kind graag zien slagen en je zoon of dochter ondersteunen bij deze belangrijke periode in zijn of haar leven. Het succesvol afronden van een eindexamen kan er immers voor zorgen dat je kind de studie van zijn/haar dromen kan gaan volgen en het zakken voor de eindexamens staat dit juist in de weg. Wil jij je zoon of dochter helpen om de beste voorbereiding te hebben en zo zijn/haar slaagkans vergroten? Lees dan snel verder!

 

Zorg voor rust in huis

Eén van de belangrijkste dingen die je voor je kind kunt doen gedurende de examenperiode is het zorgen voor rust in huis. Zorg niet alleen voor een nette en opgeruimde omgeving, maar bewaar ook zelf de rust (ook al is deze periode voor jou als ouder ook spannend). Laat je zoon of dochter zien dat je begrip hebt voor eventuele gedragingen die voortkomen uit stress en maak kenbaar dat je vertrouwen hebt in zijn/haar capaciteiten om de examens tot een goed einde te brengen. Maak van het huis een veilige haven met mensen die je kind positief ondersteunen. 

 

De juiste ondersteuning bij moeilijke vakken

Heeft je kind moeite met bepaalde vakken en maakt hij/zij (of jij) zich zorgen dat dit ervoor kan zorgen dat de examenresultaten onvoldoende zullen zijn om te slagen? Help je kind dan door extra ondersteuning te bieden bij deze vakken. Dit kun je als ouder zelf doen, maar dit zorgt vaak voor spanningen tussen ouder en kind. Een slimme manier om dit aan te pakken is dan ook om je kind examentraining aan te bieden voor de vakken die hij/zij lastig vindt. Hierbij treft je kind de ideale voorbereiding op het examen van deze vakken onder begeleiding van iemand met kennis van zaken en examens.

 

Faciliteer een gezonde levensstijl 

Een belangrijke factor om succesvol te studeren en goed om te gaan met stress, is een gezonde levensstijl. Help je kind dan ook door een gezonde levensstijl te faciliteren. Zorg dat je kind voldoende nachtrust krijgt, voldoende groenten en fruit eet en genoeg blijft bewegen. Hierdoor zal je zoon of dochter een stuk beter kunnen leren én beter kunnen omgaan met de stress die de examenperiode met zich meebrengt. 

Laat een antwoord achter