Je kunt er niet meer omheen: je bent toe aan een leesbril!

Merk je dat je steeds meer moeite krijgt met lezen? Dat je armen te kort worden om de letters in je boek, tijdschrift of op je mobiel fijn te kunnen lezen? Dan heb ik nieuws voor je: je bent toe aan een leesbril! Dat moment komt voor bijna iedereen van boven de 40. Er is verder niets aan te doen. Of toch wel? Je kunt er in ieder geval voor zorgen dat je kiest voor een toffe leesbril, eentje die er niet uitziet alsof het een brilletje van een oude dame of heer is. En die mogelijkheid is er. Je kunt bij Charlie Temple kiezen uit veel verschillende monturen, ook voor een leesbril.

Een leesbril moet je altijd bij je hebben

Je wilt altijd een leesbril bij de hand hebben. Je weet immers nooit wanneer je 'm nodig hebt. Stop een leesbril in iedere tas en in iedere jas, leg een leesbril in de lade in de keuken en één in de huiskamer. Vergeet ook niet om er één in de auto te leggen. Zo grijp je nooit mis als je eens een leesbril nodig hebt. Vind je dat teveel gedoe? En draag je ook een bril voor veraf? Dan is het wellicht een beter idee om te kiezen voor een multifocale bril.

Wat is een multifocale bril?

Wanneer je tegelijkertijd een bril voor veraf en een bril voor dichtbij nodig hebt, dan kun je natuurlijk telkens weer wisselen van bril. Dat wordt op een gegeven moment wel een beetje vervelend. Door te kiezen voor een multifocale bril heb je twee brillen in één. Het onderste deel van het glas is dan het leesgedeelte en het bovenste deel het deel voor veraf. Het is wel even wennen om zo'n bril op je neus te hebben, maar dat wennen gaat snel. Je zult, bijvoorbeeld, je hele hoofd moeten bewegen om veilig de trap af te kunnen lopen.

Pas je nieuwe bril online

Op de site van Charlie Temple kun je niet alleen brillen uitzoeken en bestellen. Je kunt er ook, virtueel, een bril passen. Dit kan op twee manieren. Je kunt een foto van jezelf uploaden en daar brillen op projecteren. Je kunt ook de camera op je laptop aanzetten en live brillen passen. Je ziet dan zelfs hoe de bril je staat als je je hoofd beweegt. Het is fijn dat deze mogelijkheid er is en het zorgt ervoor dat jij altijd de perfecte bril kiest!

Laat een antwoord achter