Kies de fiets

Nederland houdt van fietsen, maar toch steeds vaker kiezen mensen ervoor om de auto te pakken. Dit is begrijpelijk voor lange afstanden of wanneer er extra veel boodschappen moeten worden gehaald. Toch wordt het dan ook steeds makkelijker om de auto te kiezen voor kleinere afstanden, met weinig boodschappen of andere momenten waarop het eigenlijk niet nodig is om de auto te pakken. Daar gaat deze blog over.

De auto

De voordelen om de auto te nemen, zijn waarschijnlijk wel duidelijk: het is makkelijk en het gaat vaak een stuk sneller. Iemand kan van A naar B, deur tot deur komen zonder naar buiten te gaan. Daarnaast is de auto bestand tegen elk type weer en zullen de inzittenden er geen last van hebben. Ook nog is het mogelijk om wat meer spulletjes mee te nemen. Op de fiets of in het openbaar vervoer is het moeilijker om meerdere tassen of grotere spullen mee te nemen. Kortom, het is comfortabel en snel. Maar hoe zit het met de fiets?

De fiets

Het nemen van de fiets komt met wat meer voordelen, op allerlei verschillende vlakken. Zo is fietsen een goede, beschikbare manier van bewegen. Beweging helpt met het verbeteren van de doorbloeding en zorgt ervoor dat het risico op hart- en vaatziekten verlaagd wordt. Dit komt door de versnelde bloedstroming. Dit samen met de verhoogde stofwisseling zorgt ook nog eens voor vetverbanding. Een rondje buiten fietsen, al is het maar een halfuurtje per dag, verbeterd de weerstand, waardoor iemand minder vaak ziek zal zijn.

Hiernaast zal iemand zich beter voelen na een ronde fietsen. Hormonen zoals endorfine en serotonine worden aangemaakt, wat iemand blij maakt en cortisol, een stresshormoon, wordt juist minder aangemaakt. Bewegen helpt om de nachtrust te verbeteren en iemand zal zich zelfs beter kunnen focussen. Praktisch gezien zijn ook nog ook voordelen ten opzichte van de auto. Fietsen kunnen namelijk vrijwel overal geparkeerd worden en de aanschafkosten van een fiets zijn een stuk lager dan die van de auto. Klinkt goed toch!

Cortina

Overtuigd om vaker de fiets te pakken? Dan is het wel fijn om een fiets te hebben. Wat dacht je van een Cortina fiets? Cortina is hét fietsmerk die let op hoe de fiets werkt, maar ook op hoe deze eruit ziet. Een fiets met stijl, dus. Dit neemt niet weg van de kwaliteit waarmee de fietsen gemaakt worden. Er zijn elektrische fietsen of fietsen zonder aansturing, waarin nog allerlei verschillende modellen in te vinden zijn. In andere woorden, iedereen vindt wel een fiets die bij hen past. Geen excuus om niet de fiets te nemen.

Laat een antwoord achter