Maak van je buitenruimte een verlengde van je woonkamer!

Veel mensen willen nu het meeste uit hun buitenruimte halen en een plezierige ruimte creëren voor ontspanning en om gezellig te kunnen zitten met vrienden en familie. Voor sommigen kan dit een eenvoudige taak zijn door gewoon wat oude tuinmeubelen neer te zetten en een paar potplanten toe te voegen. Maar voor anderen kan het betekenen dat ze helemaal opnieuw moeten beginnen om hun buitenruimte om te vormen tot een uitnodigende en comfortabele leefruimte. Wil je weten hoe je in jouw tuin een gezellige en sfeervolle plek kunt creëren die mooi als verlengde van jouw woonruimte dient? Lees dan vooral verder!

Een loungehoek

Als je gezegend bent met een buitenruimte zoals een tuin, dakterras, of ruim balkon, dan is het natuurlijk geweldig om daar een fijn plekje in te richten, zodat je 's zomers heerlijk buiten kunt zitten. Het is misschien niet zo vaak lekker weer in Nederland, maar op de dagen dat het mooi weer is, zitten we het liefst allemaal massaal buiten in het zonnetje. En terecht! Maak van je buitenruimte een tweede woonkamer door een comfortabele loungebank (of twee) neer te zetten waar je de benen kunt strekken en een boekje kunt lezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wicker loungeset. Dit is een complete set van loungebank met kussens en tafeltje om je buitenste woonkamer compleet te maken. Tuinmeubilair is geschikt om buiten te staan en kunnen goed tegen de verschillende weersomstandigheden. Maar natuurlijk gaan deze meubels langer mee als je ze goed beschermt tegen regen en wind. Daarom is het raadzaam om gebruik te maken van een tuinmeubelhoes, zodat je tuinmeubilair goed beschermt blijft.

Gezellig buiten aan tafel

Naast het creëren van een woonkamer voor buiten, is het ook heerlijk om de mogelijkheid te hebben buiten te eten. Als je er de ruimte voor hebt, is het dan ook zeker leuk om naast een loungeset ook een tuinset met eettafel en stoelen neer te zetten. Zo kun je op de zomeravonden als het lang licht blijft lekker met je gezin, of je vrienden buiten eten. En ook barbecues horen natuurlijk bij de zomer! Met een eettafel buiten kunnen jullie gemakkelijk aan tafel schuiven en genieten van jullie eigen buitenterras.

Decoratie

Net als binnenshuis is het leuk om ook in je tuin te denken aan inrichting en decoratie. Zo maak je de buitenruimte helemaal eigen en voelt het echt als een gezellig plekje en deel van je interieur. Hoe je dit doet hangt af van jouw persoonlijke stijl. Je kunt verschillende tuindecoratie neerzetten en ophangen, planten en bloemen neer zetten, met kaarsjes werken, of buitenverlichting. Het is jouw ruimte, maak er wat moois van!

Laat een antwoord achter