Het ontwormen kat is erg belangrijk

Heel veel mensen hebben huisdieren. Sinds de start van de corona-ellende zijn daar nog veel meer huisdieren bijgekomen. Mensen voelden zich alleen, opgesloten in huis, en dachten dat een kat wel een gezellige aanvulling op hun leven zou zijn. In de meeste gevallen is dat goed gelukt. Maar waar veel mensen geen rekening mee hebben gehouden is dat een kat meer wil dan eten en een schone kattenbak. Zo moet een kitten, eigenlijk, ingeënt worden tegen allerlei ziektes en moet je, eigenlijk, je kat ieder jaar een keer goed laten nakijken. Ondertussen moet je thuis ook goed zorgen voor je kat. Zo moet je 'm regelmatig ontvlooien en ook ontwormen kat is van belang.

Ontwormen kat liefst voor de klachten beginnen

Katten likken zichzelf schoon. Dat levert bij binnenkatten weinig problemen op, maar buitenkatten, die ook wel eens een vogeltje of een muisje verschalken zijn gevoeliger voor wormen. Is je kat gevoelig voor wormen, dan merk je dat al snel. Je ziet dan witte wormpjes aan zijn achterwerk kleven. Zeer onsmakelijk en ongezond. Want die kat likt zichzelf dus weer schoon. Het is belangrijk om ontwormen kat op de juiste manier toe te passen. Vier keer per jaar ontwormen kat zou voldoende moeten zijn.

Welke methode werkt het best?

Is je kat gewend om een pil te nemen? Dan kun je ontwormen kat prima met pillen doen. Is het echter een heel gevecht om een pil in je kat te krijgen? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een pasta die je in en om het bekje van je kat smeert. Dat schoonlikken zit zo ingebakken, de pasta wordt dan vanzelf opgelikt door jouw kat. Is ook dat geen optie? Dan kun je kiezen voor pipetjes. Deze knijp je leeg je in de nek van de kat, net achter de kop. Het ontwormen kat gaat dan door de huid.

Ook tegen vlooien en teken moet je in actie komen

Vlooien en teken zijn maar kleine beestjes, maar ze kunnen, ook voor jou, voor veel ellende zorgen. Je kunt deze beestjes het best bestrijden met druppels uit een pipetje. Vlooien en teken zullen dan direct de kat verlaten of sterven. Ook neten, de eitjes van de vlo, zullen niet meer uitkomen. Je kunt, als je kat dat toestaat, je kat nog even extra kammen met een vlooienkam om alle ongedierte te verwijderen. Heeft je kat tóch een teek te pakken? Dan kun je deze met een speciale tekentang verwijderen.

Laat een antwoord achter