De beste vakantiebestemmingen in 2022!

Het op vakantie gaan blijft soms nog wel eens iets lastigs. Zeker wanneer je gezien wordt als een workaholic. Maar af en toe is het goed om even rust te nemen van werk en met je hoofd ergens anders te zijn dan in drukke, stressvolle meetings. Als je wilt vliegen naar Turkije is het handig om de tickets vroeg van te voren te kopen of last minute zodat je zo goedkoop mogelijk uit bent. Wanneer dit je niet uitmaakt, kun je gemakkelijk boeken wanneer je wilt. Istanbul tickets kunnen bijvoorbeeld een stuk goedkoper zijn dan wanneer je via een andere stad reist. Daarom is een tussenstop daar vaak een goed idee.

Ontdek nieuwe steden

Nieuwe steden ontdekken, kan je een hele hoop nieuwe inspiratie geven en nieuwe perspectieven bieden. De mensen gedragen zich in iedere stad anders en er is overal wel iets interessants te zien wat je nog nooit eerder hebt meegemaakt. Je kunt bijvoorbeeld naar een warmer klimaat afreizen in het zuiden van Europa. Vooral in de winter vinden de Noord-Europeanen het fijn om naar een warmere omgeving te trekken om hun lichamen op te warmen en de winter makkelijker door te komen. Je kunt natuurlijk ook meer richting het noorden gaan waar je vaak meer gefocust bent op de natuur. In de zomer heb je er te maken met koelere temperaturen en in de winter zijn dikke lagen sneeuw de norm. Wanneer je je dan in een stad begeeft kan dit een erg mooie en gezellige sfeer geven die je waarschijnlijk nog nooit eerder zo hebt meegemaakt.

Of ga naar een kleiner plaatsje

Je kunt er ook voor kiezen om wat meer afgelegen te gaan zitten. Wanneer je bijvoorbeeld meer van de natuur houdt is het wellicht fijner om in een dorp te zitten aangezien die vaak wat dicht bij natuur zitten. Je kunt vaak naar een meer toe om daar tijd te spenderen, maar je kunt ook de bergen in gaan. Je zult zien dat je hier een hele andere oase van rust mee gaat maken dan wanneer je in de stad ronddwaalt ‘s avonds laat. Vaak zijn zulke natuurgebieden buiten Nederland een stuk uitgestrekter, dus kom je ook minder gauw mensen tegen. Nederland is een dichtbevolkt land waar je altijd wel iemand tegenkomt, zelfs als je in natuurgebieden bent. Terwijl als je ergens in Portugal bent in een natuurgebied kan het voorkomen dat je urenlang hooguit een paar mensen ziet. Dit hangt natuurlijk ook af vanwaar je bent.

Laat een antwoord achter