De verschillende soorten haartransplantaties

Veel mannen (en soms ook vrouwen) overwegen een haartransplantatie te ondergaan wanneer ze kaal worden. Op die manier kun je namelijk op een natuurlijke manier je haar weer laten aangroeien. Dat klinkt misschien als een perfecte oplossing, maar er zitten ook haken en ogen aan. Haartransplantaties zijn namelijk relatief duur en de behandelingen zijn vaak niet pijnloos. Daarom is het een goed idee om van tevoren te onderzoeken welke soort behandeltechniek bij jou past. In dit blog vind je informatie over de verschillende soorten behandelmethoden voor haartransplantaties.

FUE

De meest bekende behandeltechniek is de Micro FUE-methode. Met deze techniek worden haarzakjes uit de eigen huid met een holle naald losgemaakt en één voor één naar de kale plekken getransplanteerd. Omdat deze techniek zo precies wordt uitgevoerd geeft het een supernatuurlijk effect. Dat betekent wel dat de volledige haartransplantatie waarschijnlijk niet in één keer te doen is, maar dat ligt aan de hoeveelheid haarzakjes die getransplanteerd moet worden. In veel gevallen is de transplantatie wél in een keer te doen, maar dan duurt het gemiddeld wel zo’n 8 uur. De FUE-methode is de meest gebruikte methode ter wereld, maar er zijn wel enkele nadelen: op de plek waar de haarzakjes worden weggehaald kunnen er kleine littekens ontstaan. Het resultaat is echter wel het mooist.

FUT

De FUT-methode werd vooral vroeger vaak gebruikt. Tegenwoordig veel minder, omdat je er een groot litteken aan overhoudt. Bij deze methode wordt er een strookje huid met haarzakjes weggesneden. Vervolgens wordt de huid weer gehecht, maar dit onderdeel zal altijd zorgen voor een litteken. Dit litteken kun je echter verbergen met het nieuwe haar. De haarzakjes van het strookje huid worden geplaatst op de kale plek, zodat daar nieuwe haarzakjes zijn voor het haar om te groeien. De FUT-methode is vaak sneller klaar (het duurt ongeveer 4 tot 6 uur) en goedkoper dan een FUE-behandeling. Aan de behandeling hou je echter dus wel een litteken over.

Tips

Voordat je beslist welke haartransplantatie je wilt ondergaan, is het belangrijk om te weten hoe de behandeling precies werkt. Je kunt de behandeling in Nederland laten doen, maar een Haartransplantatie Turkije kan ook. Het is belangrijk dat je een arts hebt die je vertrouwt. Vraag veel over hoe de behandeling werkt en hoeveel haarzakjes ze gaan transplanteren. Een Haartransplantatie waarbij ze meer dan 2.800 grafts beloven te transplanteren, is vaak veel te veel. Op die manier is de kans groot dat de snelheid belangrijker is dan de kwaliteit.

Laat een antwoord achter